Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Mumbai, 19. ožujak 2019.

INDIJA: KARDINAL GRACIAS POZVAO VJERNIKE DA IZIĐU NA IZBORE

„Svaki je glas važan. Dužni smo izvršiti tu svetu dužnost zbog sebe, svoje djece i zemlje te uključiti se kako bi naš narod krenuo u boljem smjeru“

Kardinal Oswald Gracias, predsjednik Indijske biskupske konferencije, obratio se svim biskupima i katoličkim vjernicima u Indiji, pozivajući ih da glasaju na općim izborima koji će se u toj zemlji održati u sedam krugova, od 11. travnja do 19. svibnja. Svaki je glas važan. Dužni smo izvršiti tu svetu dužnost zbog sebe, svoje djece i zemlje te uključiti se kako bi naš narod krenuo u boljem smjeru – stoji u pismu kard. Graciasa, koje je prenijela agencija AsiaNews.

Kardinal je objasnio da Indija treba vođe koji shvaćaju da biti na vlasti znači služiti. Goruća pitanja s kojima će se, po njegovu mišljenju, budući državni čelnici trebati suočiti jesu gospodarstvo koje bi trebalo podržati siromašne i sve osobe koje se nalaze u nepovoljnom položaju; potom izgradnja zdrave okoline za sve stanovnike; zaštita prava na zemlju, vodu i šume pripadnika plemenskih zajednica; briga o Dalitima, koji su potisnuti na rub društva, i prekid diskriminacije prema njima; promicanje sklada među zajednicama i međureligijski dijalog; te zaštita okoliša i očuvanje prirodnih bogatstava za buduće generacije. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: