Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 18. ožujak 2019.

ZAGREB: KANONSKA VIZITACIJA U DRUŽBI KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE

Vrhovna poglavarica Družbe S. Nadia Coppa s članicama Vrhovne uprave boravi u Regiji Zagreb od 15. ožujka do 12. travnja, prigodom kanonske vizitacije

S. Nadia Coppa, vrhovna poglavarica Družbe klanjateljica Krvi Kristove, s članicama Vrhovne uprave boravi u Regiji Zagreb od 15. ožujka do 12. travnja 2019., prigodom kanonske vizitacije.

Kanonska vizitacija započela je 15. ožujka susretom Vrhovne i Regionalne uprave u regionalnoj kući u Zagrebu, Tuškanac 56. Sve sestre Regije Zagreb sudjelovat će na jednodnevnim susretima s vrhovnom poglavaricom i vrhovnim savjetnicama u Banjoj Luci, Ivancu, Novoj Topoli, Okučanima, Zadru i Zagrebu. Tijekom kanonske vizitacije, vrhovna poglavarica i članice Vrhovne uprave susrest će se sa sestrama i u mjestima njihova života i djelovanja prilikom obilaska zajednica u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Klanjateljice Krvi Kristove osnovala je sveta Marija De Mattias 4. ožujka 1834. u talijanskom gradiću Acuto. Duh Družbe jasno je iskazan u riječima utemeljiteljice: „Ljubav prema Bogu i prema našem dragom bližnjemu”. Sjedište ove međunarodne redovničke Družbe je u Rimu, a rasprostranjena je na svim kontinentima.

Klanjateljice Krvi Kristove u naše krajeve dolaze 7. listopada 1879. u Banju Luku, na poziv trapista o. Franza Pfannera. Smjestile su se u preuređeni turski čardak kojega je o. Pfanner nazvao „Sv. Josip u Nazaretu“. Kasnije je ostao samo naziv Samostan Nazaret.

Danas 164 sestre Regije Zagreb djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Australiji te u Rimu. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: