Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. travanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 14. ožujak 2019.

SJEDNICA UREDNIČKOG VIJEĆA KATOLIČKOG TJEDNIKA

Sjednicom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu 13. ožujka 2019. održana je sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“, kojom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Sjednici su bili nazočni članovi Vijeća: direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Miroslav Ćavar, glavni urednik Katoličkog tjednika i portala nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i profesor na KBF-u vlč. Šimo Maršić, ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao u Zenici vlč. Vlatko Rosić, župnik u Radunicama vlč. Ilija Orkić, djelatnik Caritasa BiH Zlatko Malić te katolički novinar Brane Vrbić.

Prema predviđenom dnevnom redu, najprije je urednik Vajdner predočio analizu sadržaja i uređenja Katoličkog tjednika s osobitim naglaskom na prelazak tiskanja novine u novoj tiskari, boljem papiru i većem broju stranica na kojemu izlazi.

Potom su članovi dali svoj osvrt i primjedbe. Većina je suglasna u ocjeni kako uredništvu treba čestitati na ustrajnosti i kvaliteti, poglavito kada se zna da je Katolički tjednik jedina tjedna novina koja izlazi na hrvatskom jeziku u BiH.

Spomenuta je također i dinamika rada i sadržaj portala nedjelja.ba koji je „produžena ruka“ ove tiskovine u „digitalnom kontinentu“.

Na kraju je razmatrano i o budućnosti Katoličkog tjednika kao biskupijskoga projekta te je uočena potreba iznalaženja načina kako svećenike na terenu animirati da se još bolje i aktivnije uključe u širenje ove novine koja je "glas u službi nove evangelizacije", prenosi nedjelja.ba. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    3. travanj 2020.

    Il Papa: ringraziamo Maria perché ha accettato di essere Madre

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: