Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. travanj 2020.

Vijesti

Kiseljak, 21. veljača 2019.

DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE DJECE I DJELATNIKE VRTIĆA „SVETI FRANJO“ U KISELJAKU

Svetu misu je predslavio fra Josip Ikić

Duhovna obnova za roditelje djece, korisnika vrtića i djelatnike, ali i za druge vjernike Kiseljaka upriličena je 13. veljače 2019. u prostorijama dječjeg vrtića "Sveti Franjo" kojeg vode Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije u Kiseljaku. Predvoditelj obnove bio je fra Josip Ikić, misionar milosrđa, prefekt i odgojitelj sjemeništaraca u Visokom te profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

Organizirajući duhovnu obnovu sestre su željele upoznati vjernike s povlasticom potpunoga oprosta koji je papa Franjo preko Apostolske pokorničarnice udijelio njihovoj Družbi tijekom Godine jubileja i koji se, pod uobičajenim uvjetima, može zadobiti u samostanskim kapelama pa tako i kućnoj kapelici Gospe od anđela.

Već od 17 sati vjernici su imali mogućnost za sakrament pomirenja i pojedinačne ispovijedi. Na raspolaganju su im bili fra Slavko Topić i fra Josip Ikić, a pridružili su im se fra Zoran Vuković, župnik župe u Kiseljaku i fra Ivica Matišić, kapelan.

Svetu misu predslavio je u večernjim satima fra Josip te izrekao homiliju u kojoj je govorio o „drvu spoznaje dobra i zla“, poslušnosti Bogu i njegovim zapovijedima ili neposluhu u smislu „mi smo bogovi“ i možemo što hoćemo. Napose je stavio naglasak na abortus te kako se, nažalost, pomiče granica za abortiranje: ako može od tri mjeseca trudnoće zašto ne i u devetom mjesecu, kako to već neki nazovi znanstvenici predlažu u ime slobode i prava na izbor.

Misno slavlje pjevanjem je pratio zbor mladih „Sveti Ilija“ iz Kiseljaka.

Nakon Svete mise fra Josip je predvodio klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, a na koncu je bio blagoslov s Presvetim te pojedinačni blagoslov polaganjem svećeničkih ruku.

Potom su vjernici u sabranosti odlazili u kućnu kapelicu moleći prigodne molitve za potpuni oprost.

Duhovna obnova završila je u 20.30 sati. Vjernici i sestre su zahvaljivali Bogu što su mogli biti dionici toga molitveno-duhovnog susreta koji ih je obnovio i obogatio. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. ožujak 2020.

    Il Papa prega per i senza fissa dimora

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: