Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. svibanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 20. veljača 2019.

U SARAJEVU U TIJEKU DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE

Voditelj duhovnih vježbi je p. Mirko Nikolić, superior zajednice Družbe Isusove u Opatiji koji je rođen u župi Borovica pokraj Vareša

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. u večernjim satima u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu započele su duhovne vježbe za svećenike. Voditelj duhovnih vježbi je p. Mirko Nikolić, superior zajednice Družbe Isusove u Opatiji koji je rođen u župi Borovica pokraj Vareša.

Na duhovnim vježbama sudjeluje oko 40 dijecezanskih svećenika na čelu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.

U prvom dijelu duhovnih vježbi p. Mirko govorio je, između ostalog, o potrebi i važnosti šutnje tijekom koje se na osobit način čuje govor Duha Svetoga i do izražaja dolazi Božja riječ. Dodao je da se iz istinske šutnje čovjek uči govoriti te ukazao na potrebu da čovjek stane i sluša drugoga. Govorio je i o potrebi svjedočenja Krista živoga u vremenu sve glasnijeg govora, užurbanosti i brige za sebe samoga. Podsjetio je na opomenu sv. Pavla apostola iz poslanice Rimljanima: „Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno“ (12,2).

Tijekom duhovnih vježbi svećenici zajedno mole Časoslov, slave Svetu misu, slušaju razmatranja, provode vrijeme u osobnoj molitvi i razmišljanju te sudjeluju na pobožnostima. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. svibanj 2019.

    Papa Francesco apertura Assemblea Generale CEI videonews

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: