Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. kolovoz 2019.

Vijesti

Kisongo, 14. veljača 2019.

OGULINSKA HUMANITARKA OSIGURALA 20 STIPENDIJA ZA SIROMAŠNE IZ TANZANIJE

Dr. Danira Štimac od dobrotvora iz Ogulina, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Pakoštana i Oštarija sakupila je 4890 eura koje je proslijedila na račun don Velimira Tomića u Kisongu

Mlada ogulinska doktorica dentalne medicine Danira Štimac svoj prvi godišnji odmor odlučila je provesti prošle godine u Tanzaniji u misiji Kisongo kod don Velimira Tomića koji tamo već više godina pomaže mjesnom stanovništvu i gradi crkvu i dječji vrtić.

Dr. Štimac došla je u Tanzaniju s prvenstvenom željom da upozna mlade, pomogne im u dentalnoj i zdravstvenoj skrbi, da shvati njihove potrebe i najnužnija sredstva kojima im se može olakšati težak život u velikom siromaštvu, slabog obrazovanja i zdravstvene zaštite. Nakon dvotjednog druženja s ljudima u Kisongu, Danira je odabrala 14-godišnju djevojčicu Prisku za koju se obvezala da će ju školovati za učiteljicu a te da će u Ogulinu pronaći donatore za školovanje 20 najsiromašnije djece (školarina, hrana i odjeća), kojima za jednu godinu školovanja treba oko 200 eura. Sva je ta obećanja i ostvarila.

Trebalo joj je više od pola godine ali je uspjela uz pomoć čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Ante Luketića. Do kraja godine od dobrotvora, njih dvadeset iz Ogulina, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Pakoštana i Oštarija sakupila je 4890 eura koje je proslijedila na račun don Velimira u Kisongu a on je taj novac uručio potrebitima na sam Badnjak. Mnogi su joj se javili nakon članka u Glasu Koncila te emisije na HKR-u.

Dr. Štimac planira i narednih godina nastaviti s tim humanitarnim radom dok korisnici stipendija ne završe školovanja. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: