Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. kolovoz 2019.

Vijesti

Vatikan, 14. veljača 2019.

PAPA FRANJO SE SUSREO S PREDSJEDNIKOM MICROSOFTA

Umjetna inteligencija u službi općega dobra. O tomu su razgovarali papa Franjo i Brad Smith, predsjednik Microsofta, susrevši se, 13. veljače u Vatikanu

Papa Franjo je, 13. veljače 2019. u poslijepodnevnim satima u privatnu audijenciju primio Brada Smitha, predsjednika Microsofta, kojega je u Vatikan dopratio predsjednik Papinske akademije za život nadbiskup Vincenzo Paglia. Vijest je o tomu dao ravnatelj 'ad interim' Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Na susretu – kako je izvijestio Gisotti – Smith je govorio o umjetnoj inteligenciji u službi dobra, te o nekim aktivnostima u svrhu smanjenja digitalnih razlika koje još uvijek postoje na općoj razini. Na kraju je Svetom Ocu najavljeno da će Microsoft, zajedno s Papinskom akademijom za život, ustanoviti međunarodnu nagradu za etiku na području umjetne inteligencije, što će biti i tema zasjedanja akademije 2020. godine.

Sljedeća opća skupština Papinske akademije za život održati će se u Vatikanu od 25. do 27. veljače, o temi „Roboetika. Osobe, strojevi i zdravlje“, dok će zasjedanje 2020. godine biti posvećeno upravo umjetnoj inteligenciji. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: