Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. kolovoz 2019.

Vijesti

Sarajevo, 13. veljača 2019.

ODRŽANA XXXI. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA PRIPRAVU SINODE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Sjednicom je predsjedao kardinal Puljić uz sudjelovanje devet članova povjerenstva

U srijedu, 13. veljače 2019., u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata Vrhbosanskog u Sarajevu, održana je trideset i prva sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Sjednicom je predsjedao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz sudjelovanje devet članova povjerenstva.

Na sjednice se razgovaralo o pripravi devetog kruga dekanatskih zasjedanja Vrhbosanske nadbiskupije koja bi se trebala održati u subotu, 16. ožujka ove godine. Pri tome se raspravljalo o aktualnoj sinodskoj temi Društvenog nauka Crkve, ali i budućoj koja ide u smjeru sakramentalnog života vjernika kao i vjerskog odgoja.

Također se razgovaralo o potrebi uključivanja struktura koje u dosadašnjem sinodskom radu nisu bile u potpunosti uključene. U tom smislu je predložen sinodski susret s profesorima naših dviju teologija (Katolički bogoslovni fakultet i Franjevačka teologija) koji bi se trebao održati 16. svibnja ove godine. Cilj planiranog susreta je –moglo bi se reći- i informativan, i formativan. S jedne strane, nazočne se želi bolje upoznati s dosadašnjim tijekom i rezultatima sinodskog rada. S druge strane, nastojat će se otvoriti zajednička diskusija o pitanjima i problemima katoličkog visokoškolskog obrazovanja i odgoja, formacije duhovnih zvanja i sl.

Naredna, trideset i druga sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode VN trebala bi biti održana 16. travnja ove godine. (kta/m.b.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: