Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. kolovoz 2019.

Vijesti

Deževice, 10. veljača 2019.

STEPINČEVO I MLADA NEDJELJA U DEŽEVICAMA

Misno slavlje predvodio je i propovijedao deževički župnik don Marin Marić

U župi Gospe Sniježne u Deževicama nadomak Kreševa i Fojnice, i ove mlade nedjelje koja pada na blagdan blaženog Alojzija Stepinca, 10. veljače 2019. proslavljena je Sveta misa u župnoj crkvi u Deževicama

Riječi dobrodošlice ii svim okupljenim vjernicima uputio je deževički župnik don Marin Marić, koji je i predsjedao svečanim Misnim slavljem. Na početku Sv. mise župnik Marić podsjetio je na riječi blaženog Alojzija Stepinca „Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu pa će te onda biti najači“ te istaknuo da „ovakvu duboku i snažnu misao može izreći čovjek jake vjere i pouzdanja u Boga“.

U prigodnoj propovijedi don Marin je kazao da je i on kao svećenik duhovno povezan s blaženim Stepincom, jer je prethodno citirane riječi s početka Sv. mise uzeo za svoje mladomisničko geslo. „O blaženom Stepincu učio sam od svojih župnika, i na tome im hvala. Ovdje bi želio i sebi i vama staviti nekoliko stvari za razmišljanje koje možemo naučiti od blaženog Stepinca, a to su: kako biti vjeran, kako biti hrabar, kako biti čovjek nade… Naš hrvatski blaženik nikada nije pokleknuo, nikada nije izgubio pouzdanje u Boga i uvijek je ostao dosljedan svojoj vjeri. Ni pred jednim Maršalom nije pokleknuo, samo je bio odan Bogu i Rimskom svećeniku. Eto nam primjera koji nam može biti svjetionik upravo u vremenu u kojem se nalazimo, jer i ovo vrijeme je slično Stepinčevu vremenu! Ne dopustimo da nam izbrišu identitet, volimo svoj kraj i svoju Domovinu i budimo hrabri kao Stepinac!“, potaknuo je župnik Marić.

Liturgijski program započeo molitvom Gospine krunice u župnoj crkvi i prigodom za sakrament sv. Ispovijedi. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor.

Župnik Marić na koncu sv. Mise zahvalio je svima koji vjerno dolaze i hodočaste u Deževice tijekom cijele godine, te napomenuo kako je sljedeća mlada nedjelja 10. ožujka 2019. godine. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: