Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Pod povećalom

Sarajevo, 6. veljača 2019.

Apel za pomoć Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije - poplava u središnjoj Bosni 2019.

Akcija prikupljanja pomoći

U nedjelju, 3. veljače 2019. što radi otapanja velikih količina napadalog snijega, što zbog jakih kišnih padalina, došlo je do izlijevanja potoka i rijeka (pogotovo rijeke Lašva, Bosna i Fojnica) te jakih bujičnih nanosa u više općina u županiji središnja Bosna.

Djelatnice i djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije svjedočili su razornoj moći vode koja je ugrozila te poplavila mnoge obiteljske domove, gospodarske i druge objekte poglavito na potezu od Novog Travnika preko Viteza i Busovače, pa sve do Kiseljaka. Pogotovo je teško stradalo područje općine Busovača, ali i neki dijelovi općine N. Travnik te područje Gromiljaka u općini Kiseljak. Iako nije bilo ljudskih žrtava na čemu zahvaljujemo dragom Bogu, područje je ovo koje nosi velike ožiljke iz zadnjeg rata, a koje je ponovno zadesila katastrofa koja u ljudima ulijeva nesigurnost i neizvjesnost za život u ovim područjima. Štete se tek procjenjuju i zbrajaju te će se stvarno stanje ove prirodne katastrofe znati tek u tjednima koji su ispred nas.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, koji ima iskustva s razornom poplavom od prije nekoliko godina u Posavini i dijelovima središnje Bosne, pokrenuo je akciju prikupljanja financijske pomoći koju će u dogovoru s mjesnim župnicima, najboljim poznavateljima stanja na terenu, usmjeriti u pomoć onima koji su bili najugroženiji i koji nemaju mogućnosti obnoviti svoje uništene kuće i cjelokupni inventar kao i druge gospodarske objekte, stočni fond, voćnjake i sve drugo što je značilo egzistenciju ljudima u središnjoj Bosni.

Pozivamo stoga Vas drage ljude koji imate osjećaj za patnju drugih, da se priključite ovoj akciji i pomognete Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije u saniranju štete prouzročene poplavom u središnjoj Bosni. Svoju pomoć možete uplatiti na jedan od žiro računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije s naznakom - poplava u središnoj Bosni.

Intesa SanPaolo Banka Sarajevo:
154 999 500 009 58 16

Unicredit Bank d.d.:
338 320 220 061 54 38

Tim Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije zahvaljuje na Vašoj potpori i pomoći, prenosi mrežna stranica caritas-sarajevo.ba. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: