Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 13. siječanj 2019.

VATIKAN: PREDSTAVLJANJE DOKUMENATA O MIGRANTIMA I TRGOVINI LJUDIMA

Riječ je o dokumentima «Pastoralne smjernice o trgovini ljudima» te „Svjetla na ulicama nade. Učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima“

U Vatikanu će u četvrtak, 17. siječnja 2018. biti predstavljeni dokumenti Odjela za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.

Riječ je o dokumentima «Pastoralne smjernice o trgovini ljudima» (Pastoral Orientations on Human Trafficking) te „Svjetla na ulicama nade. Učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima“.

Prvi je dokument rezultat procesa savjetovanja s biskupskim konferencijama, katoličkim organizacijama i redovničkim zajednicama i u njemu je predstavljen niz pastoralnih smjernica za razumijevanje, prepoznavanje, sprječavanje i iskorjenjivanje trgovine ljudima, zaštitu žrtava i promicanje njihove rehabilitacije.

Drugi je dokument zbirka učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima od početka njegova pontifikata do kraja 2017. godine. Postojat će i elektronička verzija knjige s tražilicom, dostupnom na mrežnoj stranici Odjela, koja će se redovito ažurirati svakih šest mjeseci kako bi se unijela nova papinska učenja na tu temu.

Na predstavljanju će sudjelovati prefekt Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini, zatim podtajnik Odjela za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja o. Fabio Baggio, CS, te zamjenik tajnika Odjela za migrante i izbjeglice istog Dikasterija o. Michael Czerny, SI. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. lipanj 2019.

    Papa ai bambini di Camerino:Gesù aiuta sempre a rialzarci

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: