Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Tomislavgrad, 12. siječanj 2019.

KARLOVAČKI POLITIČARI NA DUHOVNOJ OBNOVI U KARMELU SV. ILIJE NA BUŠKOM JEZERU

Tema je bila „Svijet u vjeri, vjera u svijetu, kriza kršćanskog identiteta“

Od četvrtka, 10. do subote, 12. siječnja 2019. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru održana je duhovna obnova za pedesetak dužnosnika Karlovačke županije na čelu sa karlovačkim županom Damirom Jelićem kao i gradonačelnikom grada Karlovca Damirom Mandićem.

Bila je ovo jubilarna deseta godina da dužnosnici iz grada Karlovca odnosno Karlovačke županije dolaze tijekom drugog tjedna siječnja u karmel na Buškom jezeru a ove kao i prethodne tri godine duhovnu obnovu je vodio p. Zvonko Martić, prior karmela. Tema je bila „Svijet u vjeri, vjera u svijetu, kriza kršćanskog identiteta“.

P. Zvonko je otvarajući ovaj duhovni susret istaknuo da je od strane zlonamjernih medija već bilo više negativnih reakcija a da je riječ o tečaju joge, toga ne bi bilo. Deset susreta za njihov karmel znači puno, što je i znak povjerenja koje ovu kuću čini još svetijom. Uvodni dio održao je župan Jelić koji je istaknuo da nam položaj kao kršćanima ne daje pravo nadmoći te se osvrnuo na pojmove zvanja, posla i predanja. P. Martić obradio je teme rada kao sredstva posvećenja, kako kroz rad izražavati svoju vjeru i viziju svijeta. Kriza nastaje zbog dubokih poremećaja u životu pojedinaca kao i suspektnosti prema nacionalnom, vjerskom i osobnom identitetu. Istaknuto je zatim 10 megatrendova u modernom svijetu kao i religija postmoderne. Dominiraju skepsa, agnosticizam, hedonizam i nihilizam. Na kraju, p. Zvonko je posvjestio značaj i prakticiranje vjere u svakodnevnom životu pri čemu, kako je rekao, moramo pronalaziti metode i dopustiti Bogu da djeluje kroz nas. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: