Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2020.

Vijesti

Andriana Mutapčić

Andriana Mutapčić

Sarajevo, 11. siječanj 2019.

PRIPRAVNICA U MEDIJSKOM CENTRU U SKLOPU PROJEKTA POWER

Andriana Mutapčić - Prilika za pronaći stalno zaposlenje

Proteklog mjeseca u sklopu projektnih aktivnosti projekta P.O.W.E.R.- Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom uspješno su potpisani ugovori s 11 poduzeća i pripravnika u Bosni i Hercegovini, te 10 njih u Crnoj Gori. Važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom treba gledati kroz perspektivnu kvalitetnog upravljanja ljudskim potencijalima koje se mogu, ali i trebaju iskoristiti za ukupni razvoj poslovanja organizacije, a ne samo kao obvezu nametnutu zakonom. Upravo tu važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom prepoznalo je i nekoliko poslodavaca u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori koji su osigurali priliku pripravnicima za jednogodišnjim usavršavanjem i razvojem kroz pripravnički staž.

Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije mjesto je koje će u narednoj godini dana svojim angažmanom obogatiti Andriana Mutapčić, 34-godišnja djevojka koja je završila Školu za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, smjer kuhar. Ova vesela djevojka koja u djetinjstvu nije imala posebnih snova, kroz pripravnički angažman očekuje da nauči nešto novo, stekne znanje ali i ima radnu obvezu kako bih ispunila vrijeme ali i bila od koristi u zajednici.

Moje mišljenje je da se na ljude s invaliditetom gleda s neke visine u Bosni i Hercegovini, te bih željela da u budućnosti to ne bude tako - kazala je Andriana na upit što misli o pravima osoba s invaliditetom danas, naglasivši da je njen invaliditet na nju utjecao tako što je društvo najčešće zbog invaliditeta i izbjegavalo.

Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije je firma koja se bavi novinarstvom. U to je uključeno ne samo stvaranje novine nego i pakiranje te pripremanje različitih materijala, skeniranje i kopiranje. Mislim da ima za cilj, između ostaloga, pomoći mladima s invaliditetom. Bit ću iskrena i reći ću da me ekipa s kojom radim nije odmah prihvatila kako sam mislila da hoće, jer svi imaju svoje poslove te se njima bave. Nadam se da će me prihvatiti vremenom dok budem radila u Katoličkom tjedniku - istaknula je Andriana.

Na kraju razgovora Andriana je pohvalila projekt P.O.W.E.R. jer nudi konkretnu pomoć osobama s invaliditetom, posebno što mladima omogućuje steći nova znanja i priliku za pronaći zaposlenje, te se nada kako će kroz pripravnički staž naučiti nešto što će joj kasnije pomoći da pronađe stalno zaposlenje.

"Andriani, kao i ostalim pripravnicima koje ćemo uskoro predstaviti, bez obzira na izazove koji ih očekuju, želimo mnogo sreće i uspjeha u svima zadaćama i aktivnostima, vjerujući da će iskustvo stečeno kroz aktivnosti projekta P.O.W.E.R. obogatiti ih. Da je za zapošljavanje osoba s invaliditetom potrebno tek malo dobre volje pokazali su i poslodavci iz BiH i Crne Gore kojima također želimo produktivnu i uspješnu godinu u nadi da će na najbolji mogući način iskoristiti svoje resurse za što kvalitetnije tržište rada", poručili su iz Centra za mlade. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: