Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2020.

Vijesti

Jeruzalem, 11. siječanj 2019.

TRADICIONALNO HODOČAŠĆE BISKUPA U SVETU ZEMLJU

Koordinacija za Svetu zemlju, koja okuplja biskupe iz Europe, Sjeverne Amerike i Južne Afrike, hodočastit će od 12. do 17. siječnja u Izrael i Palestinu.

Koordinacija za Svetu zemlju, koja okuplja biskupe iz Europe, Sjeverne Amerike i Južne Afrike, hodočastit će od 12. do 17. siječnja u Izrael i Palestinu.

Svrha tog hodočašća, koje podržava i Sveta Stolica, a na koje biskupi od 1998. tradicionalno idu početkom svake godine, jest pružiti potporu kršćanima u Svetoj zemlji obnavljajući znanje, prijateljstvo i solidarnost među lokalnim Crkvama, prenosi Vatican News.

Tema hodočašća je “Kršćani u Svetoj zemlji: izazovi i prilike”, a ove godine u središtu su kršćani koji žive u Izraelu. Prema najnovijim podacima, koje je ovih dana objavio izraelski Središnji zavod za statistiku, kršćana u toj zemlji ima oko 175.000 i čine 2% stanovništva, a najviše ih je na sjeveru zemlje.

Biskupi će posjetiti gradove Jeruzalem i Haifu, kao i neka sela na Zapadnoj obali i u Izraelu. Predviđeni su susreti s katoličkim vjernicima, ali i sa židovskim zajednicama te s vjerskim i političkim vođama muslimana, druza i bahaja. Dobrodošlicu će biskupima Koordinacije za Svetu zemlju iskazati nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, apostolski upravitelj Latinskog jeruzalemskog patrijarhata, i nadbiskup Leopoldo Girelli, apostolski delegat u Jeruzalemu i Palestini. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: