Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. studeni 2019.

Vijesti

Abu Dhabi, 10. siječanj 2019.

U ABU DHABIJU SE NA PAPINOJ MISI OČEKUJE 120.000 HODOČASNIKA

Euharistijsko slavlje, 5. veljače u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata u sportskom kompleksu „Zayed“ okupit će i predstavnike kulture, politike i diplomacije

Apostolski vikarijat u Abu Dhabiju objavio je, 8. siječnja da se na prvoj Misi pape Franje na Arapskom poluotoku očekuje 120.000 osoba.

Euharistijsko slavlje, 5. veljače u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata u sportskom kompleksu „Zayed“ okupit će i predstavnike kulture, politike i diplomacije. Ulaznice će biti dijeljene preko župa Apostolskoga vikarijata za Saudijsku Arabiju koji osim emirata obuhvaća i Oman i Jemen. Dio ulaznica dijelit će se i preko sjevernoarapskoga Vikarijata koji pokriva Bahrein, Kuvajt, Katar i Saudijsku Arabiju. Usto će se Misa izravno prenositi u svim katoličkim crkvama u emiratima te na Internetu. Samo u emiratima prema crkvenim podacima živi oko milijun katolika, gotovo isključivo inozemnih radnika iz Azije i Afrike, prenosi Kathpress.

Prihvativši poziv mjesne Crkve i prijestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Zayeda al Nahyana papa Franjo će od 3. do 5. veljače posjetiti Abu Dhabi da bi sudjelovao na Međunarodnom međureligijskom susretu o „Ljudskom bratstvu“ . Logo toga Papina putovanja prikazuje golubicu s maslinovom granom. Golubica je ocrtana bijelom i žutom bojom vatikanske zastave, dok su boje zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata prikazane na golubičinu tijelu, a simboliziraju Papin posjet toj arapskoj zemlji kao glasnika mira.

Papin zrakoplov poletjet će u nedjelju 3. veljače u 13 sati iz rimske međunarodne zračne luke Fiumicino a u Abu Dhabiju očekuje se u 22 sata. U ponedjeljak 4. veljače u 12 sati održat će se svečanost dobrodošlice na glavnom ulazu u Predsjedničku palaču i zatim susret s princem nasljednikom u Predsjedničkoj palači. U 17 sati slijedi privatni susret s članovima Vijeća „Muslim Council of Elders” u velikoj džamiji šeika Zayeda. U 18.10 sati Papa će održati prvi govor na međureligijskom susretu u Founder’s Memorial. U utorak 5. veljače Sveti Otac će u 9.15 sati privatno posjetiti katedralu u Abu Dhabiju i zatim predvoditi Misu u Zayed Sports City u 10.30 sati. U 12.40 sati je oproštajna svečanost u Predsjedničkoj zračnoj luci u Abu Dhabiju a u Rimu Papu očekuju u 17 sati. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. studeni 2019.

    Francesco: la risurrezione è il senso e lo scopo della vita

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: