Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

15. studeni 2019.

Vijesti

Sarajevo, 9. siječanj 2019.

OBILJEŽAVANJE STADLEROVA DANA U SIJEČNJU 2019.

Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Josip Knežević, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu

 U utorak, 8. siječnja 2019. u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa slugu Božjega dr. Josipa Stadlera. Na molitvu Krunice u duhu Božićnog Otajstva, kao i na euharistijsko slavlje u večernjim satima okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca iz Stadlerovog dječjeg doma "Egipat", zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu sa svojim odgojiteljima, te druge redovničke zajednice i vjerni Božji narod.

Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Josip Knežević, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, uz suslavlje vicerektora vlč. Ilije Markovića i vlč. Mate Majića, katedralnog župnika.

U uvodnom dijelu župnik Majić istaknuo je nakanu Svete mise za proglašenje blaženim sluge Božjeg Josipa Stadlera i na nakanu sestara Služavki Malog Isusa, te zahvalio preč. Kneževiću, što se rado odazvao, da predslavi Sveto misno slavlje.

Čitanja pod Svetom misom animirale su sestre SMI, a svojom pjesmom i sviranjem slavlje su uzveličali bogoslovi VBS-a.

Preč. Knežević je u prigodnoj propovijedi u kratkim crtama istaknuo dvije važne riječi Stadlerova upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom, a to su: činiti i naučavati, riječi koje su potpuno utemeljene na djelovanju samog Isusa Krista. Stadler je činio i naučavao, te poput Isusa imao sažaljenja, suosjećanja sa napaćenim narodom i bio im pravi Pastir. Završavajući propovijed preč. Knežević zaključio je: „Molimo zagovor sluge Božjeg Josipa Stadlera, da uvijek imamo dobre, odgovorne, sposobne pastire, svećenike i biskupe u Crkvi i našem narodu.“

Nakon popričesne molitve svi okupljeni u sarajevskoj katedrali su se pomolili na grobu nadbiskupa Stadlera za svoje potrebe i nakane, kao i na nakanu za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera. (kta/m.p.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    6. studeni 2019.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: