Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. lipanj 2020.

Najave

Stolac, 23. prosinac 2018.

Adventski koncert u Stocu 2018.

U Stocu, na četvrtu nedjelju Došašća, 23. prosinca 2018. s početkom u 16 sati održat će se tradicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca.

Koncert će biti upriličen u Centru grada kod božićnih Jaslica. Svi sudionici doći će pola sata prije, a svi ostali do 16 sati. Svaka župa predstavit će se okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u Centru grada Stoca. Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program. Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen vatromet, koji će sigurno obradovati sve nazočne. Zatim će se nastaviti druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju u 16 sati pridruže ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja. Dobro došli!", poručio je župnik don Rajko. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: