Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Banja Luka, 13. prosinac 2018.

CARITAS ĆE SE UKLJUČITI U PROJEKTE POMOĆI STARIM OSOBAMA NA PODRUČJU B. GRAHOVA I DRVARA

Caritas Banjolučke biskupije posjetili predsjednici udruga koje djeluju na području B. Grahova

U posjetu Caritasu Banjolučke biskupije bili su predsjednici udruga koje djeluju na području Bosanskog Grahova - Danka Zelić iz Udruženja građanki i Krešimir Sarić iz Udruge „Don Juraj Gospodnetić“, u pratnji župnika Drvara i Bos. Grahova don Davora Klečine.

Njih je najprije u sjedištu biskupijskog Caritasa primio mons. Miljenko Aničić, direktor Caritasa Banjolučke biskupije, kojeg su upoznali s djelovanjem svojih udruga na socijalnom i humanitarnom polju, kao i sa sumornom socijalnom slikom koja vlada na području općina Bos. Grahovo i Drvar.

Naglasili su da je Bos. Grahovo trenutačno možda i najsiromašnija općina u cijeloj BiH čiji se stanovnici susreću s brojnim problemima, posebice većinska staračka populacija čiji je najveći problema nedostatak kvalitetne zdravstvene zaštite zbog udaljenosti i izoliranosti zaselaka u kojima žive.

Bilo je govora i o djelovanju Dječjeg centra „Gnijezdo“ u Grahovu kojeg vodi Udruženje građanki, te o načinima pomoći djeci iz siromašnih i socijalno ugroženih obitelji.

Izneseni su konkretni prijedlozi načina na koji bi se Caritas mogao uključiti u socijalne projekte na području ovih dviju općina, posebice na polju pružanja zdravstvene skrbi za starije socijalno ugrožene osobe, što je direktor Aničić podržao obećavši da će te projekte preporučiti međunarodnim donatorima koji bi mogli pomoći njihovu realizaciju. Također je bilo riječi i o mogućnostima uključivanja lokalnih projekata u Program prekogranične suradnje iz kojeg se mogu povući značajna financijska sredstva međunarodnih fondova za realizaciju tih projekata.

Goste iz Grahova potom je u prostorijama Biskupskog ordinarijata primio i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica koji je pohvalio društvenu zauzetost dviju grahovskih udruga potičući ih da nastave pomagati svim ugroženim ljudima bez obzira na nacionalnu, vjersku ili inu pripadnost, te je i on obećao veće zalaganje biskupijskog i župnih Caritasa na području Drvara, Grahova i Glamoča, prenosi župa B. Grahovo. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: