Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

11. srpanj 2020.

Vijesti

Humac kod Ljubuškog, 8. prosinac 2018.

SUSRET ŽUPNIH ZBOROVA IZ HERCEGOVINE

Susret na kojem crkveni zborovi predstavljaju svoj rad ujedno je i motivacija za daljnji predan rad, kako za pjevače tako i za voditelje zborova

U crkvi svetoga Ante na Humcu održan je redoviti Susret mješovitih župnih zborova iz Hercegovine koji se upriliči svake godine o blagdanu sv. Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača.

Susret župnih zborova započeo je Misnim slavljem koje je predvodio fra Dario Dodig, a zajedničkim skladnim pjevanjem uveličali članovi zborova i njihovi voditelji.

Nakon Svete mise uslijedio je program na kojem se prvo zborašima obratila časna sestra Mira Majić, organizatorica susreta, a inače voditeljica crkvenog zbora iz Širokog Brijega.

Nakon toga, svaki zbor se predstavio otpjevavši jednu skladbu po slobodnom izboru. Da sve bude zanimljivo i opušteno, pobrinula se voditeljica programa prof. Zdenka Vukojević, a publici su se predstavili zborovi iz Tomislavgrada, Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Posušja, Gorice, Drinovaca, Međugorja te dva zbora župa domaćina s Humca i iz Ljubuškog.

Susreti župnih zborova započeli su 1987. godine, no zbog Domovinskog rata nisu održavani u kontinuitetu. Sudionici susreta skup su ocijenili jako važnim zbog zajedništva koje je svima potrebno, razmjene iskustva, a susret na kojem crkveni zborovi iz Hercegovine predstavljaju svoj rad ujedno je i motivacija za daljnji predan rad, kako za pjevače tako i za voditelje zborova. (kta/miriam)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: