Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Managua, 8. prosinac 2018.

NIKARAGVANSKI BISKUPI UPUTILI SU ADVENTSKU PORUKU

"Da bi došlo do pomirenja potrebne su pravednost i istina"

Nikaragvanska biskupska konferencija objavila je adventsku poruku u kojoj se osvrnula na društveno-političku krizu u toj zemlji. Nikaragvanski su biskupi u spomenutoj poruci naglasili da je dijalog i dalje neophodan kako bi se pronašlo mirno rješenje krize. Suze našega naroda su Božje suze. U smrti, u nestanku bilo kojeg ljudskog bića, u zatočeništvu, nepravednom zatvaranju, prisilnom izgnanstvu obitelji i manipulaciji savjesti, osobito putem nekih medija i društvenih mreža koji često promiču lažne vijesti i podjele među ljudima, sam Bog je odbijen – stoji u poruci.

Nikaragvanski se biskupi potom pitaju je li moguć novi obzor za bolju Nikaragvu, s obzirom na alarmantno povećanje stope nasilja u zemlji i agresivnost koja skriva želju za osvetom čak i među braćom. Unatoč činjenici da nacionalni dijalog nije donio nikakav rezultat, biskupi i dalje smatraju nužnim postizanje mirnoga rješenja krize. Dijalog treba biti usmjeren na otvaranje novih perspektiva, što zahtijeva hrabrost, smjelost, poštovanje prema drugima i prije svega veliku ljubav prema našoj zemlji – stoji u poruci.

Nikaragvanski biskupi na kraju poručuju da nova Nikaragva treba nenasilne vođe koji ruku pod ruku s Bogom dostižu ciljeve slobode i pravde. Danas se više nego ikad moramo vratiti svojim nikaragvanskim korijenima i prije svega kršćanskim korijenima, suočeni s kampanjama diskreditacije i sramoćenja kojima su podvrgnuti predstavnici Crkve, moramo odgovoriti većom molitvom, pokorom i svjedočanstvom života. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: