Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Vijesti

Skopaljska Gračanica kod Uskoplja, 7. prosinac 2018.

SVETI NIKOLA DARIVAO NAJMLAĐE I U SKOPALJSKOJ GRAČANICI

Omiljeni svetac malenih obradovao je djecu svih razreda

Na spomendan sv. Nikole biskupa 6. prosinca 2018. župa Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici kod Uskoplja obradovala je najmlađe i djecu svih razreda koja pohađaju vjeronauk. Neposredno prije dolaska sv. Nikole djeca osnovne škole župe Kandija kod Bugojna uz trud i marljivo zalaganje učiteljica Antonele Voglar i Maje Brnas izveli su kratki igrokaz zanimljivog naziva „Nebeski radio uz dolazak sv.Nikole“.

Noć prije igrokaz je izveden i u župi Kandija kod Bugojna u sklopu prigodnog programa povodom blagdana sv. Nikole te je više od 50 paketića podijeljeno u ovoj povratničkoj župi. Nagrađeni su ministranti i aktivni, mali članovi župnog zbora koji uljepšavaju nedjeljnu Svetu misu. Mali glumci su tako sa svojim učiteljicama poklonili igrokaz i djeci župe Skopaljska Gračanica te uljepšali doček svetog Nikole. Igrokaz je privukao pažnju svih prisutnih u crkvi, a najmlađi među njima su sa nestrpljenjem čekali svog omiljenog sveca koji je došao nagraditi sve njih. Prije nego je podijelio darove, upitao ih je jesu li aktivni u župi i u školi, slušaju li roditelje i starije te tako shvatio da su pred njim vesela i dobra djeca. Dragom sv. Nikoli djeca su odgovarala iskreno i radosno. Na samome kraju podijelio je paketiće najaktivnijim čitačima, ministrantima, dječjem zboru i svoj ostaloj djeci kojih je bilo nemali broj.

Župnik don Ilija Ivoš zahvalio je dobročiniteljima, gosp. Krunoslavu Alviru - Zvečevo, Podravka te Binvest, za darove župi Kandija i Skopaljska Gračanica te sve njih preporučio zagovoru Sv. Nikole, Srcu Marijinu i sv. Iliji proroku. Najmlađi su osjetili dobrotu dobročinitelja koji poput sv. Nikole pomažu drugima te šire ljubav i mir. U ovo predblagdansko vrijeme djeca su zahvaljujući župnicima ove dvije župe, braći Iliji i Tadiji Ivoš uživali u zajedništvu i druženju te su sa osmijehom i darovima otišla svojim domovima, radujući se ponovnom susretu sa sv. Nikolom i njegovom darežljivošću. (kta/n.k.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: