Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Najave

Sarajevo, 23. prosinac 2018.

Napretkovi božićni dani 2018.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak svake godine tradicionalno organizira Božićne dane, koji će započet Međunarodnim memorijalnim usponom planinara na Bjelašnicu, tridesetim po redu. Ovaj tradicionalni memorijal održava se u znak sjećanja na sedam planinara iz Beograda, Zemuna i Sarajeva koji su tragično stradali 1962. godine. Osim Napretkovih planinara iz HPD Bjelašnica, na Memorijalu sudjeluju i planinari Planinarskog društva Železničar iz Beograda.

Napretkovi će se planinari također okupiti 12. prosinca u 18 sati u Napretkovom klubu Lira i tu prigodno proslaviti jubilarnu 20. obljetnicu obnove HPD Bjelašnica, uz promociju planinarske karte Bjelašnice.

Događaj koji se svake godine s nestrpljenjem iščekuje je Napretkov svečani božićni koncert. Ove je godine Napredak, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u BiH, organizirao dolazak renomiranih i vrhunskih umjetnika – Klape “Sveti Juraj” Hrvatske mornarice (HRM) iz Splita, s voditeljem Klape Markom Bralićem, kao i Orkestra Hrvatske mornarice iz Splita kojim će dirigirati maestro Tonći Ćićerić. Koncert će se održati 17. prosinca u sarajevskom Narodnom kazalištu s početkom u 20 sati.

Dva dana nakon Božićnog koncerta, 19. prosinca u 19 sati, u Maloj galeriji Sv. Ante na Bistriku bit će otvoren 26. po redu Likovni annale, uz sudjelovanje brojnih slikara, ponajprije onih iz Napretkove udruge likovnih umjetnika.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događanjima.

I ove će se godine na nogometnim terenima hotela Delminijum igrati Dječji malonogometni turnir. Dječji malonogometni turnir održat će se 22. i 23. prosinca s početkom u 9 sati.

Teniski centar Koševo bit će domaćin turnira teniskih veterana koji je na programu 22. prosinca od 10 sati.

Središnji sportski događaj ipak je Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu, koji se već tradicionalno igra u sarajevskom hotelu Saraj. Šahovski turnir je na programu 23. prosinca s početkom u 12 sati. (kta/hkdn)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. svibanj 2020.

    Bangladesh colpito dal ciclone e dal Covid-19, l'impegno del PAM

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: