Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Slavonski Brod, 18. studeni 2018.

BLAGDAN SV. ELIZABETE U SLAVONSKOM BRODU

Večernje Misno slavlje uz brodskog župnika Josipa Matanovića predvodio je domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović, a misna čitanja čitali su članovi FSR-a

Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (FSR-a) svečano je u subotu, 17. studenog 2018. proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Večernje Misno slavlje uz brodskog župnika Josipa Matanovića predvodio je domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović, a misna čitanja čitali su članovi FSR-a.

U svojoj homiliji fra Klaudio je promišljao o djelima koja je ova velika svetica činila za svoga života. Naglasivši kako je cijelu sebe stavila na službu Bogu i bližnjima, zaključio je kako je ona primjer svima nama kršćanima, a napose članovima FSR-a da znamo poput nje prepoznavati potrebite u svojoj sredini i pomagati im i duhovno i materijalno. „Sveta Elizabeta, iako kraljica, bila je ponizna, služila je drugima, jer je znala da tako služi Bogu. Budimo i mi poput nje osjetljivi za potrebite, svjesni da tako dolazimo do Gospodina. A, ako nam je Gospodin oslonac u životu, nema te prepreke koju nećemo svladati. Neka nam u tome pomogne zagovor ove velike svetice, zaštitnice FSR-a“, poručio je fra Klaudio.

Blagdanu je prethodila trodnevnica koju su predvodili Josip Matanović, župnik župe brodske sv. Dominika Savija te župni vikari župe Gospe Brze Pomoći, Nino Perica i Gabrijel Prekratić. (kta/b.l.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: