Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 18. studeni 2018.

PAPA POSJETIO PRIVREMENU ZDRAVSTVENU STANICU NA TRGU SV. PETRA

U zdravstvenoj stanici, inauguriranoj 12. studenog u povodu povodom Svjetskoga dana siromaha, radi osam ambulanti, a otvorena je 14 sati dnevno, od 8 do 22 sata

U petak, 16. studenog 2018. papa Franjo neočekivano je posjetio privremenu zdravstvenu stanicu za potrebite postavljenu na Trgu svetoga Petra, a otvorenu povodom Svjetskoga dana siromaha koji se obilježava 18. studenog.

Bilo je to jedno od iznenađenja pape Franje. Odmah su ga dočekali brojni siromašni s različitim teškoćama i okupili se oko njega – rekao je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju, koji je organizirao inicijativu i dopratio Svetoga Oca. Papa ih je pozdravio sve, svakoga posebno, saslušao ih je i pozdravio dragovoljce – rekao je nadbiskup te dodao – Mislim da je to bila još jedna gesta velike solidarnosti i kršćanske ljubavi koju je Papa želio posvjedočiti.

Papin je posjet potaknuo prekrasne osjećaje – rekla je pak Giustina Bezzi, liječnica koja radi u stanici. Sudjeluje i zajedno s nama živi ovo iskustvo koje je prekrasno; postajemo, naime, svjesni da postoji skrivena humanost koja ti obuzme dušu.

U zdravstvenoj stanici, inauguriranoj 12. studenog, radi osam ambulanti, a otvorena je 14 sati dnevno, od 8 do 22 sata. Svrha je te strukture pružanje liječničke i dijagnostičke pomoći siromašnima i potrebitima. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: