Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Najave

Sarajevo, 5. prosinac 2018.

"Kao nekad pred Božić 2018" - 19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja

"Kao nekad pred Božić 2018" - 19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja održat će se 5. prosinca 2018. u dvorani „Dom mladih“ u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Direkcija Festivala „Kao nekad pred Božić“ ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje.

„Festival 'Kao nekad pred Božić' već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Inovativna produkcijska rješenja i rekoncipiranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima su neophodni za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi 'Facultas za prosperitet mladeži' i Udruzi 'Libertas', izbjeći ćemo organizacijsku i produkcijsku rutinu te i ove godine ponuditi našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj“, kazala je izvršna direktorica Festivala „Kao nekad pred Božić 2018“ Ivana Krstanović.

„Naša publika i struka opet će vidjeti nešto novo, neočekivano i drukčije u dvorani 'Doma mladih' u sarajevskoj 'Skenderiji', koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. I ove godine donosimo jednu novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne smotre, koju je 2000. godine osmislio i utemeljio dr. sc. Marijo Pejić“, kazao je tehnički direktor Festivala „Kao nekad pred Božić 2018“ Željko Gudelj.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. studenog 2018. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. svibanj 2020.

    Bangladesh colpito dal ciclone e dal Covid-19, l'impegno del PAM

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: