Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. kolovoz 2019.

Vijesti

Vatikan, 11. studeni 2018.

PAPA: GLAZBA I PJEVANJE, JEZICI SU KOJIMA SE SVJEDOČI EVANĐELJE

„Više od ljepote vaših pjesama prepoznat će vas kao Isusove učenike, ako ljubite jedni druge“, kazao je Papa članovima udruge 'Učenici neba'

Glazba i pjevanje jezici su kojima se svjedoči evanđelje i kojima se dolazi do srca svih ljudi, pa i onih koji su daleko od Crkve i vjere – rekao je papa Franjo, 10. studenog 2018. primivši u Vatikanu članove udruge 'Učenici neba'. Osnivač te udruge isusovac, otac Giuseppe Arione, usprotivio se stavu osporavanja stavom prihvata. Posvetio se apostolatu koji je koristio glazbu i pjesmu kao jezike koji općenito mogu prenositi ljepotu kršćanske ljubavi.

Prisjećajući se pastorala svojeg osnivača za siromašne i potrebite, moći ćete nastaviti prihvaćati te osobe u svojim zajednicama i obiteljima, slušajući ih, pjevajući zajedno s njima evanđelje najmanjih – rekao je Papa i istaknuo – To je vaš način na koji ste misionarska Crkva, sposobna zaraziti i privući one koji čekaju, možda i ne znajući, susret s Isusom.

Papa je potom ohrabrio mlade te udruge da nastave s karizmom oca Arionea, da je obnavljaju u njezinim oblicima, ali čuvajući proročko nadahnuće koje još uvijek vrijedi i za naše vrijeme. Da biste to mogli činiti, potrebno je brinuti o vlastitom nutarnjem životu, ne dopuštajući da vam ga ukrade buka ovoga svijeta, njegujući ga kroz osobnu i zajedničku molitvu, slušanje riječi Božje, i redovito sudjelovanje u sakramentima, osobito ispovijedi i euharistiji.

Pjevanje je jezik koji vodi zajedništvu srdaca – rekao je Sveti Otac i naglasio – U zboru možemo iskusiti radost i čar višeglasja. Potičem vas da pjevate višeglasno i u svagdanjem životu, među sobom i s drugima. Iznad svega imajte na umu da će vas više od ljepote vaših pjesama prepoznati kao Isusove učenike i svjedoke, ako ljubite jedni druge kao što nas je On ljubio. Zato ste pozvani biti jedno srce i jedna duša – zaključio je papa Franjo.

Poslanje 'Učenika neba' istinsko je i pravo poslanje nove evangelizacije; naviještaju evanđelje glazbom, pjesmom i koncertima u čitavoj Italiji i Europi. Prihod s njihovih koncerata namijenjen je za karitativne djelatnosti udruga i misija koje traže njihovu potporu. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: