Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 1. studeni 2018.

SVETA MISA NA GROBLJU U ŽUPI STUP

Misno slavlje predslavio je vlč. Željko Vlajić, župnik župe Sv. Luke u Novom Gradu uz suslavlje stupskog župnika vlč. Miroslava Ćavara i još trojicu svećenika

Na svetkovinu Svih Svetih, Misno slavlje na groblju u župi Stup, kod stupske petlje u Sarajevu, predslavio je vlč. Željko Vlajić, župnik župe Sv. Luke u Novom Gradu uz suslavlje stupskog župnika vlč. Miroslava Ćavara i još trojicu svećenika. Vjerničko mnoštvo ispunilo je groblje koje na ovome mjestu postoji od 1890. od kada i župa bilježi svoje postojanje, prenosi portal nedjelja.ba.

Vlč. Vlajić je u svojoj propovijedi najprije protumačio smisao svetkovine Svih svetih te potom ukazao na važnost molitvenoga zagovora ne samo svetcima koje je Crkva kanonizirala nego i onima koji su tako živjeli da su, milošću Božjom, zaslužili raj.

"Danas zapravo svatko od nas slavi imendan, jer je mnoštvo onih koji su živeći po svojoj savjesti i obdržavajući Božje zapovjedi ostavili svetački trag na zemlji i Nebo zaslužili. Duboko vjerujem da su među takvima i neki od onih koji su pokopani na ovome svetom mjestu, kao i neki koji su još uvijek živi među nama", rekao je vlč. Vlajić te uputio, citirajući papu Benedikta XVI, da postoji toliko putova prema Bogu koliko postoji i ljudi, jer je Krist umro i uskrsnuo za sve, a ne samo za pojedince.

Na kraju Mise nakon zahvale koju je izrekao župnik Ćavar, izmoljeno je skupno odrješenje za sve pokopane na stupskome groblju, a svećenici su i prije i poslije euharistije bili na raspolaganju za molitvu opijela kod grobova kamo su ih vjernici zvali. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: