Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. kolovoz 2019.

Vijesti

Mostar, 20. listopad 2018.

ODRŽAN IV. SASTANAK NACIONALNOG VIJEĆA FRAME BIH U SAZIVU 2017./2019.

Na sastanku su sudjelovali svi članovi Nacionalnog vijeća

U srijedu, 17. listopada 2018. održan je IV. sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH u sazivu 2017./2019. u prostorijama franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Na sastanku su sudjelovali svi članovi Nacionalnog vijeća: Doris Trogrlić kao nacionalna predsjednica, Ana Galić kao nacionalna potpredsjednica, Ana-Marija Marijanović kao nacionalna voditeljica formacije, Klaudija Vujica kao nacionalna tajnica, Marija Brbor kao nacionalna blagajnica, Nikolina Konta kao međunarodni delegat. Sastanku su također prisustvovale i dvije područne predsjednice: Magdalena Musa u ime Frame Hercegovina i Tina Tolić u ime Frame Bosne Srebrene kao pridružene članice. Osim fra Domagoja Šimića koji obnaša službu nacionalnog duhovnog asistenta, na sastanku je bio i fra Marin Karačić, novi područni duhovni asistent Frame Hercegovina koji je na toj služni nedavno zamijenio fra Antonia Šakotu.

Prva točka dnevnog reda bila je organizacija XXI. Framafesta koji će se održati u Sarajevu, 27. listopada.

Sljedeća točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalne duhovne obnove. Duhovna obnova će se održati od 30. studenog do 2. prosinca u Međugorju. Vijeće je dogovorilo temu i program ovogodišnjeg seminara.

Vijeće je se osvrnulo na sudjelovanje nacionalnih vijećnika na Europskom kongresu Frame i OFS-a koji je se održao ovo ljeto u Litvi, kao i na sudjelovanje na Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame Hrvatska. Razgovaralo je se i o tijeku Nacionalne humanitarne akcije i o prikupljanju materijala za izdavanje priručnika za zabavne susrete, kao i o drugim tekućim pitanjima koji se tiču rada Nacionalnog vijeća.

Nakon produktivnog sastanka i zajedničkog druženja članovi Vijeća su se rastali radujući se ponovnom skorom susretu. (kta/fia)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: