Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. kolovoz 2019.

Vijesti

Vatikan, 16. listopad 2018.

PAPA FRANJO OHRABRIO MLADE IRAČANE

„Ići naprijed ne gubeći hrabrost i pouzdajući se uvijek u Gospodina“, potaknuo je Papa na susretu sa Safom Al Abbijem, iračkim mladićem koji je na Sinodi sudjelovao kao slušač

Papa Franjo se u subotu, 13. listopada 2018. susreo s mladićem iz Iraka, koji je kao slušač sudjelovao na Biskupskoj sinodi. Mladić se zove Safa Al Abbia, a vratio se u svoju zemlju kako bi bio uz bolesnu majku. Papa je mladima u Iraku prilikom tog susreta uputio poruku ohrabrenja

Ići naprijed ne gubeći hrabrost i pouzdajući se uvijek u Gospodina, riječi su ohrabrenja koje je papa Franjo uputio mladima u Iraku prošle subote povodom susreta sa Safom Al Abbijem, iračkim mladićem koji je na Biskupskoj sinodi sudjelovao kao slušač. Mladić je izrazio želju da prije povratka u svoju zemlju pozdravi Svetoga Oca.

Papa Franjo je tom prilikom rekao da iračku mladež nosi u svom srcu, te da je svjestan patnji kroz koje prolaze. Mladima u Iraku Sveti je Otac poručio da ne gube hrabrost zbog bolne prošlosti i surove sadašnjosti. Potaknuo ih je također da budućnosti pristupe s pouzdanjem u Gospodina. Na kraju je Papa obećao svoje molitve i udijelio blagoslov svim mladićima i djevojkama u Iraku.

Safa Al Abbia je prošli četvrtak na Sinodi o mladima održao govor u kojem se spomenuo iračkih mučenika koji su posljednjih godina smrću posvjedočili svoju vjeru u Krista. Pritom je potaknuo na molitvu za sve one koji trpe zbog progona. Tom je prilikom također kazao da su za iračku mladež najveći izazovi mir, stabilnost i pravo na dostojanstven život. Na kraju, mladić se obratio Papi riječima: "Nadamo se da ćemo te jednoga dana vidjeti u Iraku." (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: