Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 13. listopad 2018.

NADBISKUP GALLAGHER POSJETIO ZAGREBAČKU KATEDRALU I GROB BL. ALOJZIJA STEPINCA

"Kao svećenik i biskup molio sam njegovu pomoć da što dublje živim svoje poslanje"

Posljednjega dana svog boravka u Zagrebu, 12. listopada 2018. tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca. Mons. Gallaghera na ulazu u katedralu dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić.

Mons. Šaško predstavio je nadbiskupu Gallagheru povijesni razvoj zagrebačke katedrale i ukazao na njezine najznačajnije znamenitosti. Zatim je mons. Gallagher posjetio grob bl. Alojzija Stepinca zadržavši se u molitvi.

Nakon razgledavanja zagrebačke prvostolnice mons. Gallagher istaknuo je veliko zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti katedralu i upoznati njezine znamenitosti. „Vidim da je ova katedrala simbol katoličkog života u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu. Radostan sam što sam imao priliku moliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca. Kao svećenik i biskup molio sam njegovu pomoć da što dublje živim svoje poslanje. Primjer njegova mučeničkog života rječito govori. Govori o osobi koja je dala sve za Krista i narod Božji. Više od toga se ne može tražiti“, rekao je mons. Gallagher.

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Gallagher uputio se zatim u Nadbiskupski dvor gdje se s domaćinom kardinalom Bozanićem zadržao u bratskom razgovoru.

Posjetu su nazočili i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, , tajnik u Odsjeku za odnose s državama Državnog tajništva Svete Stolice mons. Giovanni Gaspari, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. lipanj 2019.

    Papa ai bambini di Camerino:Gesù aiuta sempre a rialzarci

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: