Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 12. listopad 2018.

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA CARITASA BiH

Na Dnevnom redu bile su teme od posebne važnosti za aktivnosti Caritasa BiH

U četvrtak, 11. listopada 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održana je sjednica Upravnog vijeća Caritasa BiH. Sjednicu je sazvao i sjednici je predsjedao predsjednik Caritasa BiH nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Sudjelovali su članovi Upravnog vijeća: generalni vikari bosanskohercegovačkih nad/biskupija, ravnatelji Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH. Za stalnog zapisničara određena je djelatnica Caritasa BiH gđa Ivona Vidačković.

Nakon molitve i pozdrava pristupilo se usvajanju zapisnika prošle redovne sjednice od 3. svibnja 2018. te prihvaćanju predloženog Dnevnog reda.

Na sjednici se raspravljalo o temama koje su u ovom trenutku prevažne za daljnju izgradnju Caritasa BiH kako bi isti što kvalitetnije ostvario svoje poslanje u karitativnom životu Katoličke crkve u BiH prema važećim crkvenim i državnim odredbama i zakonima. U središtu konstruktivne rasprave i zaključaka bile su sljedeće teme: Godišnji plan općeg poslovanja i plan financijskog poslovanja za 2019. godinu prema važećim zakonskim i statutarnim odredbama; Informacije o procesu kupovine zgrade bivšeg Veleposlanstva Švicarske u BiH; Obveze Caritasa BiH prema Oružanim snagama BiH; Sljedeći susret predsjednika, ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj; Misa uz Tjedan solidarnosti na prostoru Vrhbosanske nadbiskupije sljedeće 2019. godine. Na kraju sjednice dogovoreno je da se sljedeća sjednica održi 6. svibnja 2019. (caritas.ba/kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: