Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2019.

Najave

Marija Bistrica, 13. listopad 2018.

Hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu

Trinaesto hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, održat će se u subotu, 13. listopada 2018.

Preporuča se organizirana hodočašća prijavit izravno u Svetište ili Ordinarijatu. Svakako treba planirati da hodočasnici stignu na vrijeme kako bi se prije Svete mise mogli ispovjediti te obaviti osobni zavjet i osobnu pobožnost.

"U godini koju ćemo u pastoralnom radu proživljavati u duhu misijske animacije pod geslom Donosimo evanđelje svima po trinaesti put pozivam svećenike i vjernike da uzmu učešća u našem godišnjem hodočašću u Nacionalno Marijansko svetište-Marija Bistrica. Ove godine to je 13. listopada, jer je uobičajeno da to bude druga subota u mjesecu listopadu. Iako su skromne mogućnosti, posebno jer su mnogi bez stalnog zaposlenja, ali uz dobru volju, i u skromnim mogućnostima naći će se načina da, iz svake župe, bude onih koji će se odazvati i hodočastiti u Svetište u pratnji svojih svećenika. Uvijek je drag i blagoslovljen susret s našom Nebeskom Majkom u molitvi, pokori i djetinjem pouzdanju. Ovo hodočašće je prigoda da se vjernici koji su, u ratu i neposredno poslije rata, prognani i oni koji su ostali na svojim ognjištima, pod okriljem zajedničke Nebeske Majke, ponovno susretnu. Brojni naši vjernici koji žive u Hrvatskoj, gdje su našli svoj novi dom, a korijenom su iz naših župa, rado dođu kako bi kod Gospe susreli svoje rođake, nekadašnje susjede i prijatelje. Blagoslovljen je susret u radosti kada nas Majka Marija okuplja. Neka i iz našeg srca pođe radosni Veliča kao što je Marija uskliknula u susretu s Elizabetom. Na taj način kroz susrete čuvamo pamćenje i sjećanje na svoje korijenje. Ovim hodočašćem želimo izraziti svoju odanost i vjernost, ali i osposobiti svoja srca da budemo svjedoci vjere i ljubavi u našem svagdanjem životu. Uz iskreni pozdrav svima, želim uspješnu organizaciju hodočašća, te neka nas u životu prati zagovor naše nebeske Majke i Božji blagoslov", poručio je kardinal Puljić u svom pozivu.

Program:

- 11 sati počinje Sveta misa na otvorenom koju predvodi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u koncelebraciji s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim.

- 14.30 sati je zajednički križni put, koji završava u crkvi pozdravom Gospinu liku.

(kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. lipanj 2019.

    Papa ai bambini di Camerino:Gesù aiuta sempre a rialzarci

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: