Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Beč, 22. rujan 2018.

U BEČU SE SUSRELI GENERALNI TAJNICI SREDNJOEUROPSKIH BISKUPSKIH KONFERENCIJA

Na zasjedanju je sudjelovao mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Austrijske biskupske konferencije u Beču, 20. i 21. rujna 2018. održan je susret generalnih tajnika biskupskih konferencija iz Srednje Europe. Generalni tajnik preč. Petar Schipka poželio je kao domaćin dobrodošlicu sedmorici svojih kolega po službi iz susjednih zemalja (otac Stanislav Pribyl iz Češke BK, preč. Mirko Štefković iz Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda koja obuhvaća Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo, zatim fra Tadej Strehovec iz Slovenske BK, gospodin Erwin Tanner-Tizian iz Švicarske BK, preč. Anton Ziolkovsky iz Slovačke BK te mons. Ivo Tomašević iz Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine).

Generalni tajnici razmišljali su o temi: Crkva - narod odnosno nacija – Europa u aktualnom trenutku dolaska velikog broja izbjeglica na europsko tlo i sve prisutnije globalizacije te poslanja Crkve u srednjoeuropskim zemljama.

Izlaganje na spomenute teme iznio je bivši talijanski ministar kulture i europskih poslova profesor Rocco Buttiglione koji je i u vrijeme obnašanje ministarske službe zastupao kršćanske stavove te u pojedinim pitanjima bio savjetnik pape Ivana Pavla II. Tajnici su također razmišljali o iznalaženju ispravnih kršćanskih stavova koji bi pomogli u izgradnju Europe. Razgovarano je i o međusobnoj suradnji u zajedničkim pitanjima. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: