Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Detalj sa susreta

Detalj sa susreta

Skopje, 19. rujan 2018.

BISKUP KIRO STOJANOV PRIMIO HRVATSKU ZASTUPNICU U EUROPSKOM PARLAMENTU MARIJANU PETIR

Između ostaloga, razgovarali su o trenutnoj situaciju u regiji

U utorak, 18. rujna 2018. u biskupskoj rezidenciji u Skopju, skopski biskup i eparh strumičko - skopski mons. Kiro Stojanov primio je hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu Marijanu Petir.

Na početku susreta biskup Stojanov zahvalio je zastupnici Petir na dolasku, te joj čestitao na primanju počasne nagrade „Makedonski senator“ koju će dobiti istoga dana, od strane Svjetskog makedonskog kongresa, prve i najstarije makedonske međunarodne nevladine organizacije koja djeluje kao neformalni svjetski sabor Makedonaca širom svijeta. Također biskup Stojanov zahvalio je zastupnici Petir što se svojim radom pokazala iskrenim prijateljem Makedonije, te joj čestitao i na primljenoj nagradi koju je početkom ove godine primila u Washingtonu gdje joj je dodijeljena Nagrada makedonskog prijateljstva od strane Ujedinjene makedonske dijaspore.

Biskup Stojanov upoznao je zastupnicu Petir o povijesti i životu Katoličke crkve u Makedoniji, ističući njenu povezanost sa Crkvom u Hrvata. Sugovornici su se osvrnuli i na trenutnu situaciju u regiji.

U znak zahvalnosti biskup Stojanov darovao je zastupnici Petir medaljon rođene skopjanke Sv. Majke Terezije, ističući život i djelo svetice koja svojim svjedočanstvom ostaje trajno nadahnuće i izazov svima u životu i radu u izgradnji boljega svijeta. (kta/d.t.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: