Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Vijesti

Guber/Livno, 9. kolovoz 2018.

GOSPA OD ANĐELA U GUBERU

Svečano Misno slavlje predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Vinka Sičaje, livanjskog župnika te drugih svećenika

U četvrtak, 2. kolovoza 2018. proslavljen je blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula. Posebno svečano je bilo u filijalnoj crkvu u Guberu koja je proslavila svoj patron. Posebnost ovog dana je potpuni oprost od vremenitih kazni koji se može dobiti uz propisane uvjete: potrebno je pohoditi crkvu, pristupiti sakramentu pokore i pričestiti se te moliti Očenaš i Vjerovanje na nakanu Svetog Oca. Stoga je ovaj dan mnoštvo svijeta pohodilo ovu crkvu u kojoj je svečano Misno slavlje predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Vinka Sičaje, livanjskog župnika te drugih svećenika.

U svom obraćanju vjernicima, fra Marinko je posebnu pažnju obratio na utjecaj franjevaca kroz povijest u našem narodu na marijansku pobožnost te kako je naš narod postao odan Mariji majci Božjoj našoj zagovornici te kako u današnje vrijeme ta pobožnost kod mladih počinje gubiti svoj smisao, dok s druge strane mladi postaju sve zaineresiraniji i skloniji psovkama nego obiteljskim molitvama. Također, fra Marinko je napomenuo drugi problem koji dovodi do takve pasivnosti kod mladih, a to je roditeljski nemar što ne uče svoju djecu moliti.

Na kraju Misnog slavlja, vjernicima se obratio i župnik fra Vinko zahvalivši svima koji su došli, fratrima, novacima, ministrantima, čitačima i župnom zboru.

Poslije Mise je bilo organizirano zajedničko druženje uz ručak za svećenike i novake u konobi „Ivina Arka“ gdje je slavlje nastavljeno do popodnevnih sati. (kta/fia)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: