Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Najave

P. Petar Klarić

P. Petar Klarić

Vidovice, 21. srpanj 2018.

Mlada misa p. Petra Klarića u rodnoj župi Vidovice

U subotu, 21. srpnja 2018. u 11 sati u župnoj crkvi svetog Vida u župi Vidovice pokraj Orašja u Bosanskoj Posavini nakon punih 18 godina bit će slavljena Mlada misa. Mladomisnik je p. Petar Klarić, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Župa Vidovice pripravit će se za ovaj veliki događaj trodnevnicom:
- srijeda, 18. srpnja u 18 sati - Svetu misu u župnoj crkvi predvoditi. p Mijo Nikić;
- četvrtak, 19. srpnja u 19.30 sati - Svetu misu na starom groblju u Vidovicama slavit će p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Budući da je 19. srpnja 1929. godine umro na glasu svetosti mladić Šimo Ivkić te sahranjen na starom groblju u Vidovicama, svake godine slavi se Sveta misa na tom groblju u isto vrijeme. Ove godine bit će to ujedno i drugi dan trodnevnice za Mladu misu;
- petak, 20. srpnja u 18 sati - Svetu misu u župnoj crkvi u Vidovicama predvodit će p. Antun Volenik.

P. Petar Klarić rođen je 8. veljače 1987. u Brčkom, od oca Augustina i majke pok. Janje r. Nedić. Sjemenište je završio u Travniku, a teološki studij u Sarajevu i Zagrebu. Prve redovničke zavjete položio je u Splitu 2014. Za đakona je zaređen u listopadu 2017. u zagrebačkoj katedrali gdje je zaređen i za svećenika 9. lipnja 2018. Župnik u Vidovicama vlč. Josip Senjak ističe da je ova župa iznjedrila je od Drugog svjetskog rata do danas 39 svećenika (uključujući one iz Kopanica, koji su svi kršteni u Vidovicama prije nego što su Kopanice postale župa), te više od 50 redovnica. „Znalo se dogoditi da u župi Vidovice jedne godine bude nekoliko Mladih misa u kratkom razdoblju. Nažalost, rat, poraće, najnovije iseljavanje i mnogi drugi razlozi učinili su da je toliki niz godina i ova nekoć zvanjima vrlo bogata župa bila bez Mlade mise. Tim više je radost za cijelu župnu zajednicu ali i šire puno veća. Mladomisnik se odlučio ne slati pojedinačnih pozivnice, iz jednostavnog razloga jer su na ovo slavlje svi pozvani“, kazao je župnik Senjak. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: