Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Radunice, 14. srpanj 2018.

ZAVRŠENA OPĆA SPECIJALIZACIJA ANIMATORA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE.

Odvažno živjeti animatorsko poslanje

U župi sv. Ane u Radunicama, u petak 13. srpnja 2018. u jutarnjim satima upriličena je zahvalna Sveta misa, koju je predvodio župnik vlč. Ilija Orkić, a kojom je završila ovogodišnja Opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije.

Ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. vlč. Šimo Maršić je u prigodnoj propovijedi poručio mladima da imaju u povjerenja u Boga koji daje da se nešto dogodi, ne u pravom trenutku prema ljudskim mjerilima, nego u trenutku naše spremnosti, te se i sama specijalizacija dogodila u životima novih animatora upravo onda kada je On to htio. Pozvao ih je da prepoznaju važnost i odgovornost tog trenutka, te odvažno žive svoje animatorsko poslanje za koje su se pripremali kroz prethodne četiri temeljne formacije i sedmodnevnu specijalizaciju.

Po završetku Misnog slavlja u ime tima animatora instruktora, animatorima se obratila Ivana Vidović koja ih je još jednom podsjetila da specijalizacija nije kraj, nego tek početak njihovog animatorskog hoda te da ne zaborave da u daljnjem radu uvijek imaju svaki oblik podrške od animatora instruktora, kao i djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Također je Marija Puljić, djelatnica Centra za mlade, zahvalila animatorima na njihovom aktivnom sudjelovanju u ponuđenim sadržajima, kao i timu animatora instruktora, predvođenih voditeljicom programa specijalizacije Valentinom Gluvić, koji su nesebično dijelili svoje dugogodišnje znanje i iskustvo s novom generacijom animatora.

U nastavku je uslijedila podjela certifikata za 33 nova animatora Vrhbosanske nadbiskupije i 3 nova animatora Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, koji im ostaju kao znak poslanja i odgovornosti da stečeno znanje i vještine nastavljaju usavršavati i dijeliti u svojim župnim zajednicama, kroz iniciranje i organiziranje molitvenih, kreativnih, zabavnih i dr. sadržaja za djecu i mlade, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: