Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Jelah, 14. srpanj 2018.

VOLONTERSKI TABOR U JELAHU

Mladi Slovenci su zajedno s mladima župe Jelah su doprinijeli adaptaciji kuća socijalno ugroženim obiteljima te pomagali starim i nemoćnima u pripremi ogrjeva za zimu i čišćenju kuća

Mladi volonteri iz Zavoda Sv. Stanislava iz Ljubljane boravili su u župi Jelah od 1. do 7. srpnja 2018. Ovo je ujedno bio i 20. radno volonterski tabor u Bosni i Hercegovini, koji se odvija u suradnji sa jelaškim župnikom don Ilijom Marinovićem, prenosi portal nedjelja.ba.

Mladi Slovenci u pratnji svojih odgojitelja su zajedno s mladima župe Jelah svojom volonterskim radom doprinijeli adaptaciji kuća socijalno ugroženim obiteljima te pomagali starim i nemoćnima u pripremi ogrjeva za zimu i čišćenju kuća.

Svaki dan su započinjali Svetom misom, a završavali večernjom molitvom. Župa Jelah ih s veseljem već nekoliko godina dočekuje te organizira i večernja druženja. Ovogodišnji tabor je bio okrunjen svečanom Misnim slavljem u povodu 20. obljetnice tabora, koju je predvodio vlč. mr. Tone Česen, ravnatelj Zavoda Sv. Stanislava u Ljubljani.

U propovijedi je naglasio koliko je potrebno pružati ruku pomoći te izrazio zahvalnost don Iliji na velikoj volji pri organiziranju tabora. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: