Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Vatikan, 14. srpanj 2018.

MISA ZADUŠNICA ZA KARDINALA TAURANA

Kardinal Angelo Sodano je u bazilici svetog Petra predvodio misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana

Kardinal Angelo Sodano, dekan Kardinalskog zbora, predvodio je 12. srpnja 2018. u bazilici svetoga Petra, Misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana, predsjednika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i komornika Svete rimske Crkve, koji je preminuo u četvrtak, 5. srpnja, u 75. godini nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću. Pogrebne je obrede zaključio papa Franjo.

U svojoj je propovijedi dekan Kardinalskog zbora napomenuo da je kardinal Tauran bio čovjek koji je hrabro služio Kristovoj svetoj Crkvi, unatoč teretu svoje bolesti. Kardinal Sodano je kazao da je tijekom dugogodišnjeg zajedničkog služenja Svetoj Stolici bio svjedok velikog apostolskog duha preminuloga kardinala te je napomenuo da će se toga uvijek sjećati sa zahvalnošću.

Kardinal Tauran bio je primjer svećenika, biskupa, kardinala koji je čitav svoj život posvetio služenju Crkvi, a u posljednje se vrijeme zalagao za dijalog sa svim ljudima dobre volje – rekao je kardinal Sodano i zaključio – Na taj je način kardinal Tauran živio riječi pastoralne konstitucije Drugog vatikanskog sabora „Gaudium et spes“: „Budući da je Bog otac počelo i svrha svega, pozvani smo svi da budemo braća. I zato, pozvani tim istim ljudskim i božanskim pozivom, možemo i moramo bez prevare u pravom miru surađivati na izgradnji svijeta“ (GS, 92). (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: