Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Marija Bistrica, 13. srpanj 2018.

SVETKOVINA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici središnje Euharistijsko slavlje 13. srpnja predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić

Na svetkovinu Majke Božje Bistričke, u petak 13. srpnja, u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U homiliji nadbiskup Barišić osvrnuo se na izazove i poteškoće koje su pred obiteljima danas, od kojih je posebno istaknuo demografska pitanja, beznađe mladih, rodnu ideologiju i pobačaj.

„Ponosni smo ove dane na uspjeh naše nogometne reprezentacije. Drago nam je to bilo vidjeti i čuti, to nas podiže, ujedinjuje. Igrali smo izvrsno. Što je finale? Finale znači svršetak, kraj. Zar nismo mi i kao pojedinci, i kao obitelji, i kao društvo u jednom finalu? Upravo s ovim poteškoćama i izazovima. Važno je što će biti u nedjelju u Moskvi, ali daleko je važnije za nas što će biti na terenu doma, s ovim utakmicama koje su nam vrlo važne, s utakmicom demografskog pitanja, utakmicom pobačaja, finalom s istospolnim brakovima, finalom, igrom s rodnom ideologijom. Tu je pitanje još važnije 'utakmice'", rekao je nadbiskup.

Nadbiskup je govorio i o nadolazećem Trećem susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu. Istaknuo je da danas o obitelji svi govore, možda i previše, a prema njegovim riječima, možda bi trebalo manje govoriti, a početi i djelovati.

„Danas smo ovdje okupljeni kao članovi velike obitelji Crkve i društva, ali i kao članovi svojih malih obitelji. Želimo Majku Mariju zamoliti da pretvori naše kuće u domove, naše crkve i župe u župnu zajednicu, naše društvo u humano i pravedno. Željeli bismo ju zamoliti da se oblici smrti u našim srcima i odnosima pretvore u radost i život, da se naše boli i žalosti pretvore u izraz radosti. I zato ovdje želimo osobno i zajedno zamoliti Majku Mariju: prati nas na našem zajedničkom putu prema Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji da bi to bio snažan događaj u ovom finalu i u svim finalima, i da možemo s tvojom pomoći i Isusovom prisutnošću pobijediti", istaknuo je nadbiskup Barišić.

Riječ dobrodošlice brojnim hodočasnicima te predvoditelju slavlja na početku je uputio rektor svetišta preč. Domagoj Matošević. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: