Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Počivao u miru!

Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Počivao u miru!

Zagreb, 12. srpanj 2018.

SPROVOD DON IVANA MATIJEVIĆA

Sprovodne obrede vodio je salezijanski provincijal don Tihomir Šutalo uz nazočnost velikog broja svećenika, redovnica, brojne don Ivanove rodbine i vjernika

Salezijanac don Ivan Matijević, koji je umro 5. srpnja, pokopan je u ponedjeljak 9. srpnja na zagrebačkom groblju Mirogoj. Sprovodne obrede predvodio je salezijanski provincijal don Tihomir Šutalo uz nazočnost velikog broja svećenika, redovnica, brojne don Ivanove rodbine i vjernika.

Provincijal Šutalo rekao je da će salezijanskoj zajednici i vjernicima smrću don Ivana nedostajati tri temelja njegove svećeničke osobnosti: kristocentričnost, crkvenost i život darovan za druge. Don Ivanovom smrću izgubili smo tragača ljudskih duša, privoditelja ljudskih duša Bogu, nositelja Božje ljubavi i Božjeg milosrđa svakom čovjeku, rekao je provincijal.

Na sprovodu je pročitano pismo sućuti i zahvale zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića kao i govor oproštaja vjernika iz Novog Mesta.

U crkvi Svete Mati slobode na Jarunu je don Ivanov najmlađi brat, salezijanac svećenik don Stjepan Matijević, predvodio misu zadušnicu.

Don Ivan Matijević rođen je 18. travnja 1947. u Devetinama, tada općina Maglaj, danas Žepče. Dvije njegove sestre su članice družbe Klanjateljice Krvi Kristove, a don Ivan i najmlađi sin don Stjepan su svećenici salezijanci. Godine 1962. stupio je u sjemenište, 1972. položio doživotne zavjete, a za svećenika je zaređen 1974. u Zagrebu. Svećeničku službu obavljao je kao kapelan u zagrebačkom naselju Rudeš i u župi Uznesenja Marijina u Rijeci, a zatim kao župnik u župi sv. Josipa u Rijeci. Kao dušobrižnik djelovao je i Nuernbergu, pa ponovno kao župnik u Končanici, u Belom Manastiru. Nakon teške bolesti određen je za duhovnika družbe Klanjateljice Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu. Od 2013. voditelj je Hrvatske katoličke misije u Novom Mestu, a od 2015. je i župni vikar u župi Duha Svetoga na Jarunu gdje ga zatiče smrt. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: