Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. lipanj 2019.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Banja Luka, 13. srpanj 2018.

73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U petak i subotu, 13. i 14. srpnja 2018. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, ulica Kralja Petra I. 80. bit će održano 73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Zasjedanje će započeti u petak, 13. srpnja u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH.

Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. Na zasjedanju će također sudjelovat delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Nikola Kekić, biskup križevački, i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na kraju zasjedanja, u subotu 14. srpnja u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za novinstvo na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije u nedjelju, 15. srpnja u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure bit će Euharistijsko slavlje u 10 sati. Predsjedat će kardinal Puljić, a propovijedati biskup Komarica

Biskup će biti nazočni i na predstavljanju knjige - zbornika radova - pod naslovom „Dubički arhiđakonat u razvijenom srednjem vijeku i njegovi tragovi kroz kasnija stoljeća“ koji će u petak, 13. srpnja 2018. s početkom u 19 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci organizirati Europska akademija Banjolučke biskupije u okviru proslave blagdana sv. Bonaventure patrona banjolučke katedrale i biskupije. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. lipanj 2019.

    Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: