Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Sarajevo, 10. srpanj 2018.

GOSTI IZ LIMBURGA NASTUPILI NA STUPU

Nakon Misnog slavlja uslijedio je 20-minutni koncert na kojemu su gosti iz Limburga izveli nekoliko crkvenih kompozicija iz 17. stoljeća

Na Četrnaestu nedjelju kroz crkvenu godinu, 8. srpnja 2018. Ženski katedralni zbor iz Limburga animirao je svojim pjevanjem pučku Svetu misu u župnoj crkvi u sarajevskom naselju Stup, nakon koje su održali i kratki koncert, prenosi portal nedjelja.ba.

Euharistijsko slavlje predslavio je bivši stupski kapelan koji je sada na postdiplomskom studiju u Rimu don Dražen Kustura. On je na početku Misnog slavlja pozdravio goste te upoznao vjernike kako su Vrhbosanska nadbiskupija i biskupija Limburg nedavno potpisali sporazum o partnerstvu te je pozvao sve nazočne na molitvu za dobročinitelje. Posebno je istaknuo kako su za vrijeme rata i poslije u vrijeme obnove prijatelji iz ove biskupije darovali značajna sredstva za katolike u Bosni i Hercegovini.

Nakon Svete mise uslijedio je 20-minutni koncert na kojemu su gosti iz Limburga izveli nekoliko crkvenih kompozicija iz 17. stoljeća.

Na svetkovinu svetih Petra i Pavla, 29. lipnja 2018. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i biskup iz njemačkog grada Limburga dr. Georg Bätzing potpisali Sporazum o suradnji između Limburške biskupije i Vrhbosanske nadbiskupije. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: