Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Kloštar Ivanić, 23. lipanj 2018.

PREMINULA S. M. VERONIKA (RUŽICA) BARBA, ČLANICA DRUŽBE SESTARA ŠSF

Sprovodni obredi bit će 25. lipnja na groblju Sv. Roka u Kloštru Ivaniću u 11 sati, a potom je Sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Uznesenja BDM

U petak, 22. lipnja 2018. u samostanu Sv. Franje u Kloštru Ivaniću u Gospodinu je preminula s. M. Veronika Barba, članica družbe Školskih sestara franjevki u 85. godini života i 63. godini redovništva.

Sprovodni obredi bit će u ponedjeljak, 25. lipnja na groblju Sv. Roka u Kloštru Ivaniću u 11 sati, a potom će se slaviti Sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Sestra Veronika, krsnim imenom Ružica, rođena je 18. svibnja 1934. u Prisapu, župa Rođenja Blažene Djevice Marije Ljubunčić kraj Livna, od oca Nikole i majke Janje r. Šeremet.
U zajednicu Školskih sestara franjevki primljena je 15. svibnja 1951. u Sarajevu, a u postulaturu 15. veljače 1955. u Virovitici. Iste godine 14. kolovoza je primljena u novicijat također u Virovitici i dobila ime s. Veronika. Prve redovničke zavjete položila je godinu dana kasnije, 2. kolovoza 1956. godine također u Virovitici, a doživotne zavjete 15. kolovoza 1959. u Visokom.
Nakon kuharskog tečaja (1971.), pohađala je srednju ugostiteljsku školu te završila 1974., zanimanje samostalni stručni radnik ugostitelj – kuharica.
Svoje redovničko posvećenje živjela je služenjem kroz dugi niz godina u domaćinstvu u službi kuharice u zajednicama kao i u župama i samostanima u Bosni: Kraljeva Sutjeska, Sarajevo (Nedžarići, provincijalna kuća Bjelave), Koraće, Fojnica, Ljubunčić, te u Hrvatskoj: Virovitica, Zagreb (Kozari Bok), Kloštar Ivnić župa, Čakovec, Gradac na moru. Od 1998. je u sestarskoj kući u Kloštru Ivaniću gdje ostaje do svoje smrti.
Službu kućne predstojnice obnašala je u Virovitici, Sarajevu (Nedažarići) i Gradac na moru.
Vrijeme u kojem je rasla i živjela nije joj bilo nimalo lagano ni naklono. Sve je to zasigurno obilježilo njezino djetinjstvo, odrastanje i sazrijevanje kao i njezin redovnički život. Tajnu koju svatko od nas u sebi nosi znana je samo dragom Bogu. Tako i križevi i kroz sve što je s. Veronika prolazila zapisani su u dlan milosrdnog Oca nebeskog.
Svoju životnu misiju i vjernog redovničkog služenje završila je u 85 godini života i 63 redovništva.
Okružena blizinom i molitvom sestara, blago je u Gospodinu usnula 22. lipnja 2018. (kta/ssf.hr)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: