Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Sarajevo, 22. lipanj 2018.

PREDSTAVNIK VATIKANSKE SEKCIJE ZA MIGRANTE I IZBJEGLICE BORAVI U SARAJEVU

U izbjegličkoj krizi Crkva preko svojih karitativnih ustanova treba pomoći na temelju svoga poslanja i u granicama svojih mogućnost!

U petak, 22. lipnja 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održan je sastanak između predstavnika vatikanske Sekcije za migrante i izbjeglice gosp. Yuriya Tykhovlisa i ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića s dvoje suradnika gosp. Zlatkom Malićem i gđicom Dijanom Muzička. Sastanak je otvorio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski a nakon toga pošao je na drugi sastanak. Prethodno je gosp. Tykhovlis razgovarao s predsjednikom Biskupske konferencije BiH i predsjednikom Caritasa BiH kardinalom Puljićem, te banjolučkim biskupom mons. Franjom Komaricom.

Gosp. Tykhovlis u razgovoru je predstavio djelatnicima Caritasa BiH ovu Sekciju Svete Stolice koja u svome radu izravno odgovara Svetom Ocu. Zatim je u riječi i slici predstavio djelovanje ove Sekcije s kratim filmom koji predstavlja brigu Svetog Oca za migrante i izbjeglice. U razgovoru je kazao kako je došao u Bosnu i Hercegovinu sa željom da dobije što cjelovitiju sliku u svezi s migrantima, ali i organiziranost svih Caritasa u BiH u izbjegličkoj krizi koja je, uz druge zemlje Jugoistočne Europe, zadnjih mjeseci aktualna i u Bosni i Hercegovini. Mons. Knežević predstavio je sve što se do sada poduzelo kako u Caritasu BiH tako i u nad/biskupijskim Caritasa. Gosp. Tykhovlis obećao je izravnu i neizravnu potporu ove vatikanske sekcije. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: