Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Najave

Zagreb, 30. lipanj 2018.

30. susret hrvatskih misionara i misionarki

Od 30. lipnja do 4. srpnja 2018. u Karlovcu i Zagrebačkoj nadbiskupiji održat će se 30. susret hrvatskih misionara i misionarki.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Tanzanije, Gane, DR Konga, Brazila, Ruande, Nigerije, Rusije, Benina, Haitija, Kosova, Čilea i Ekvadora) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima ove Nadbiskupije svoje poslanje.

Susret započinje u subotu, 30. lipnja Svetom misom u župi Novigrad na Dobri. U nedjelju, 1. srpnja misionari će posjetiti neke župe karlovačke regije (Mahično, Rečica, Duga Resa, Ozalj, Draganić, Krašić, Novigrad na Dobri i u Karlovcu-Banija, Hrnetić, Srce Isusovo, Švarča, Kamensko, Presveto Trojstvo). U poslijepodnevnim satima sudionici će sudjelovati na susretu s mladima u Svetištu sv. Josipa i na Svetoj misi u 18.30 sati.

U ponedjeljak, 2. srpnja u dvorani Pastoralnog centra Vincentinum u Novigradu na Dobri započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić. U 19 sati Svetu misu u župi sv. Nikole, Jastrebarsko predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

U utorak, 3. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće u Krašić, Pribić, Žumberačko gorje, Svetu Geru, i Jazovku. Posebno će se upoznati s grkokatolicima te će na Svetoj Geri u 16 sati sudjelovati na grkokatoličkoj liturgiji.

Ovogodišnji 30. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u srijedu, 4. srpnja Misnim slavljem u Novigradu na Dobri. (kta/i.s.m.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: