Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Vijesti

Bratislava, 12. lipanj 2018.

EUROPSKA PODRŠKA MLADIMA U RURALNOM RAZVOJU BIH

Na radnom sastanku u Bratislavi su sudjelovala je stručna suradnica na projektu Iuvenes Fructus te predstavnik NCM Ivan Pavao II.

U razdoblju od 6. do 10. lipnja 2018. u Bratislavi je održan radni sastanak ProRure organizacije kao priprema za konferenciju o potencijalima ruralnog razvoja koja će se održati u Briselu u rujnu 2018. Na radnom sastanku u Bratislavi su sudjelovali Gorana Blažanović, stručna suradnica na projektu Iuvenes Fructus te Antonio Topalović, predstavnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

ProRure mreža je projekt financiran od strane Europske unije, a za cilj ima izgradnju mreže katoličkih organizacija koje se bave razvojem i podrškom ruralnom razvoju Europe, kao i osnivanjem europske podružnice Svjetske fondacije kršćanskih organizacija za ruralni razvoj (FIMARC). Budući da Bosna i Hercegovina nije član ProRure mreže, prvi dan susreta su predstavnici imali priliku upoznati se s mrežom te ciljevima i dosadašnjim rezultatima gdje im je Andrea Mewaldt iz Open Europe Consultinga, supervizor na ovom projektu, predstavila dosadašnje aktivnosti projekta.

Drugi dan susreta, 7. lipnja kada je službeno počeo sastanak, predstavnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih, Antonio Topalović je imao priliku prisutnima predstaviti rad ove institucije te projekte koje Centar za mlade aktivno provodi na području cijele države. Nakon Antonia, prisutnima se obratila Gorana Blažanović, stručna suradnica na projektu, te je predstavila projekt edukacije mladih voćara, Iuvenes Fructus, koji se realizira već drugu godinu u mjestu Kornica u Posavini, a Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II je nositelj tog projekta. U nastavku pripremnog sastanka, članice ProRure mreže su predstavile svoje rezultate od prošlog sastanka te radili na pripremi agende za konferenciji u Briselu, koja će se održati u rujnu 2018.

Sudjelovanje na ovom sastanku je od velike važnosti za podršku ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini te ostaje nada da će ProRure mreža uspješno realizirati svoje projekte i osnažiti razvoj mladih u ruralnim područjima Europe, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: