Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Najave

Sarajevo, 18. lipanj 2018.

Međunarodni seminar o temi nejednakosti u svijetu

U organizaciji Georgetown sveučilišta iz Washingtona te suorganizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Fakulteta islamskih nauka, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta te Gazi-Husrevbegove biblioteke od 18. do 22. lipnja 2018. održat će se međunarodni Building bridges seminar pod nazivom „Nejednakost u svijetu: kršćanska i muslimanska perspektiva“.

Svečano otvaranje seminara bit će u ponedjeljak 18. lipnja u 16 sati u velikoj sali Gazi-Husrevbegove biblioteke u Sarajevu. Prisutnima će se uvodnim izlaganjima obratiti Ovamir Anjum s Toledo sveučilšta iz SAD-a te David Hollenbach sa Georgetown sveučilišta. Predavanja će biti na engleskom jeziku uz osiguran simultani prijevod.

Building Bridges seminar već sedamnaest godina okuplja priznate kršćanske i muslimanske znanstvenike koji raspravljaju o aktualnim temama iz oblasti međureligijskog dijaloga. Osnova za diskusiju čine dijelovi kršćanskih i islamskih svetih tekstova, teološke rasprave, kao i značajni dokumenti iz obje tradicije. Ovi susreti su do sada iznjedrili vrijedne zbornike radova.

Ovogodišnji međunarodni skup posvećen je pitanju nejednakosti (spolne, rasne, etničke, nacionalne, vjerske, klasne, ekonomske i dr.) te načinima suočavanja muslimana i kršćana s ovim globalnim problemom. Cilj je razumjeti i propitati kako kršćansku, tako i islamsku viziju života bez podjela i nejednakosti kakvu nam sveti tekstovi nude, ali i drugačije interpretacije istih tekstova.

Seminar će ugostiti više od 30 znanstvenika, prepoznatljivih u svijetu po aktivnom učešću u međureligijskom dijalogu.

Seminar će se odvijati u sesijama, uglavnom zatvorenog tipa u vremenu od 18. do 22. lipnja u Gazi-Husrevbegovoj biblioteci. Zatvaranje je planirano u petak 22. lipnja javnom diskusijom u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta od 15 do 16.30 sati.

Za više informacija o serijalu seminara može se pogledati na poveznici. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: