Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Zadar, 24. svibanj 2018.

ČLANOVI UDRUGE KATOLIČKIH STUDENATA EMAUS POSJETILI ZADAR

Studijsko putovanje kao zahvala studentima za sve aktivnosti i volontiranje koje čine tijekom godine

Nakon uspješno realiziranih projektnih aktivnosti u tekućoj akademskoj godini, članovi Udruge katoličkih studenata Emaus u petak, 18. svibnja 2018. u poslijepodnevnim satima uputili su se na dvodnevno putovanje prema Petrčanima, malenom naselju u Zadarskoj županiji gdje ih je ugostio vlč. Ante Sorić, ravnatelj klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru.

Prvi dan studijske posjete, članovi Udruge katoličkih studenata Emaus krenuli su u obilazak Zadra, gdje ih je jedan od učenika klasične gimnazije Ivana Pavla II. upoznao s kulturnim i povijesnim znamenitostima ovog predivnog grada. Studenti iz Sarajeva imali su priliku uživati u ljepoti i povijesti katedrale sv. Stošije, Crkvi sv. Šime ali i povijesnim pričama o poznatom simbolu grada Zadra, Crkvi sv. Donata. Nakon obilaska grada, prvi dan završili su bdijenjem u Crkvi Gospe od zdravlja u Zadru, nakon čega je uslijedilo druženje uz pjesmu s mladim domaćinima.

Drugi dan započeo je Euharistijskim slavljem u crkvi sv. Ivana i Pavla u naselju Petrčane, gdje su bili članovi i smješteni. Kao znak zahvalnosti za dobrodošlicu i ugodno druženje, članovi UKS Emaus glazbeno su animirali Svetu misu, te tako i predstavili jednu od aktivnosti Udruge, tj. bend Emaus koji redovno svira na nedjeljnim Misama.

Studijsko putovanje Udruge katoličkih studenata Emaus, kao nagrada za trud i angažman za sudjelovanje u svim projektnim aktivnostima, završen je u nedjelju s ručkom u obiteljima iz Zadra koji su otvorili svoja vrata te toplo ugostili članove Udruge ali i pripremili ručak na kojem su razmijenili svoja iskustva s posjete te obećali jedni drugima da će stvoreno prijateljstvo njegovati i u budućnosti, pozvavši domaćina i mlade iz Zadra, baš kao i obitelji koje su ih ugostile u posjet Sarajevu i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: