Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 18. svibanj 2018.

PAPA: BOŽJA LJUBAV NADVLADAVA SVAKI OBLIK USAMLJENOSTI

Sveti je Otac sa svojim pratiteljima Twitteru podijelio dva kratka razmišljanja o ljubavi, a također je pozvao na mir u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku

Sveti je Otac sa svojim pratiteljima na društvenoj mreži Twitter podijelio dva kratka razmišljanja o ljubavi, a također je pozvao na mir u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku.

Bog nas ljubi ljubavlju koja nadvladava svaki oblik usamljenosti i izoliranosti – istaknuo je papa Franjo u svojoj tweet-poruci objavljenoj 17. svibnja. Dan ranije je pak sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelio jedno kratko promišljanje kao i jedan apel. „Nema ljubavi bez djelatne ljubavi. Služenje našoj braći i sestrama proizlazi iz srca koje ljubi“, objasnio je Sveti Otac u svojem prvom tweetu.

Istoga dana papa Franjo je objavio i drugu tweet-poruku koju je posvetio zabrinjavajućoj situaciji u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku. Ponovio je tako svoj apel koji je uputio na jučerašnjoj općoj audijenciji. „Izražavam duboku bol zbog mrtvih i ranjenih u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku. Nasilje nikad ne vodi miru. Prema tome, pozivam sve uključene i međunarodnu zajednicu da obnove svoja nastojanja kako bi prevladali dijalog, pravda i mir“, istaknuo je papa Franjo. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. siječanj 2019.

    Udienza generale Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: